Wednesday, November 14, 2012

Aku dan Seni

Memicit akrilik, yang keluar adalah bentuk hati.


Sudah sebulan aku menjalani hidup begini. Siang hari aku melukis di sebuah company animasi. Malam hari aku membuat painting di bilik sewa ku. Secara keseluruhannya, aku bersyukur dapat hidup begini. Bahagia. Memang impian aku hidup begini. Cuma membuat perkara yang disukai sepanjang hari.

Tapi, biasalah... walau gembira dengan cara hidup ini, tetap ada perkara yang buat aku tak suka. Sudah lama aku tak pulang ke rumah. Setiap kali tiba malam hari, aku terfikir, tertanya-tanya, apa yang Umi aku sedang buat di rumah sekarang ya? Ada kalanya, terkenang juga pada Sang Abby, kucing tua yang selalu menjadi peneman aku ketika aku duduk di rumah dulu. Dulu ketika duduk di rumah, tak ada kerja, sudah menjadi kebiasaan aku, sentiasa menjenguk melalui tingkap, lihat Abby. Kini bila jauh dari rumah, tak sangka pula akan terkenang pada Abby tu.

Abby

Maaf lah jika bosan dengan cerita-cerita mengenai diriku di sini. Tapi, sejak mula-mula membuat blog ni, memang aku sudah pasang niat untuk mencatitkan kisahku dalam dunia seni di sini. Terima kasih kepada yang sudi baca. Aku hargainya....

1 comment:

  1. ada masa, baliklah...


    teringin nak mencari rezeki dengan melakukan perkara yang saya suka juga..

    ReplyDelete