Wednesday, May 26, 2010

Aku dan Inuyasha....

Bulan Mei dah tiba.... hari ini, 26 hari bulan 5, genablah 4 tahun aku mengenali Inuyasha...

Inuyasha, ape tu?? Inuyasha ni anime... tahu, orang akan cakap aku gila benda ni laa, obses laa.... tapi apa orang nk cakap pun, pada aku ini salah satu seni. salah ke aku menghargai seni? Pelukis Inuyasha telah menghabiskan 11 tahun untuk menghasilkan Inuyasha.

Lagi pun, aku suka nilai nilai yang terdapat dalam Inuyasha. Kasih sayang adik beradik (Inuyasha dan Sesshomaru), kasih sayang berlainan spesis (sesshomaru dan Rin), semangat persahabatan.. yang paling penting mestilah kisah cinta Inuyasha dan Kagome.




Sedar tak sedar, selama 4 tahun mengenali Inuyasha, rupa rupanya koleksi barangan Inuyasha aku dah boleh dikatakan banyak!



Ini keychain dan button Inuyasha. Sebenarnya dulu aku ada terjumpa keychain Inuyasha yang lengkap dengan setiap watak! tapi entah kenapa aku hanya beli Inuyasha sahaja. Bila aku kembali semula ke kedai yang sama pada hari yang lain, kesemua keychain watak yang lain sudah tiada.... Rasa bersalah sebab memisahkan Inuyasha dengan mereka pada mulanya. hahaha...


DVD Inuyasha... koleksi aku yang paling mahal!!!




Shippo dan Miroku...
aku beli dengan harga RM19 setiap satu.
Tapi, kenapa watak yang lain tak ada ea???







Beg kertas Inuyasha...
Kalau tak salah, aku beli dengan harga RM7...













Ini aku beli kat Melaka...
kad joker Inuyasha...
RM 19 melayang...






Koleksi aku yang paling murah...
mouse pad Inuyasha, RM1...
Sebagai pencinta Inuyasha dan pencinta duit, aku tak patut lepaskan peluang membeli nih!!!




..... dan akhir sekali,
koleksi manga Inuyasha ku yang belum lengkap...
Pada pendapat aku, manga Inuyasha lagi best dari anime nya!!!! lagi comel pulak tu!!!!

9 comments:

  1. ko xde chatbox, susah nk bg komen yg x berkaitan ngan entry~~

    cntik banner, ko edit gune pe?

    ReplyDelete
  2. ko sudah di tag oleh aku, sila tgk entry aku yg bertajuk, tag dr alien, copy, n pastekan kat new post ko, tp ubh jwpn~

    ReplyDelete
  3. plez la amna....ape yg special kat inuyasha ntah...

    ReplyDelete
  4. ape yg spesel kt inuyasha, cuma amna yg taw. huhu....

    ReplyDelete
  5. lam, banner tu am edit kt picnik.

    ReplyDelete
  6. Salam nak tanya kat mana ada jual dvd inuyasha ni versi malay dub..nak beli buat koleksi..sbb anime ni best sgt2..xsggup nak lepas...:)..dah tgk semuanya versi jap+sub eng..HD final act download torrent jgk..tp nk cr dvd BM punya dub..

    ReplyDelete
  7. Kat mana boleh dapat inuyasha malay dub please,, tak boleh go on dengan japan dub,, please teringat childhood tengok dkt tv9, kat mana boleh beli tlong

    ReplyDelete