Thursday, November 30, 2017

Amna Shark Studio

 Dahulu semasa aku masih lagi merupakan pelajar Universiti, aku sudah angan-angan bahawa satu hari nanti setelah aku tamat belajar, akan ku buka sebuah studio. Akan ku miliki sebuah studio, khas untuk ku berkarya.

 Ketika aku sudah bekerja, aku hanya mampu miliki bilik sewa. Namun, itu tak hentikan aku dari terus berangan-angan bahawa satu hari nanti, akan ku miliki juga sebuah studio. Sambil-sambil lalu dikawasan pejabat tempat aku bekerja, aku melihat-lihat pejabat sebelah yang masih kosong untuk disewa. Dalam hati terdetik, alangkah indahnya jika ruang ini menjadi studio ku. Rakan sekerja ku, juga turut suka buat lawak setiap kali lalu depan pejabat kosong itu: "Studio Amna, Studio Amna." katanya. Aku senyum sahaja sambil dalam hati, mengaminkan doanya. 

  Kini, telah sebulan berlalu sejak Amna Shark Studio mula beroperasi. Alhamdulillah! Angan-angan ku menjadi nyata. Inilah tempat yang telah lama aku idam-idamkan semenjak zaman belajar. Ruang yang cukup luas untuk aku berkarya! Tempat ini masih kosong kerana masih baru. Akan ku bangunkannya perlahan-lahan. Benar, perjuangan untuk mendapatkan tempat ini dan berusaha mengekalkannya, adalah tidak mudah. Namun, semoga ada kemanisan dalam kesusahan ini.

 Seorang rakanku berkata kepadaku: "Dulu awak cakap lepas kahwin nanti nak suruh suami sediakan satu ruang untuk studio awak. Kini, awak dapatkan sendiri studio tanpa perlu tunggu suami. I'm so proud of you" Aku tersenyum sambil dalam hati berkata: "Yeah.. me too. I'm proud of myself" Salahkah aku nak bangga dengan diri sendiri atas satu pencapaian kecil ini? Perjalanan ini tak mudah. Tak apalah aku bangga dengan diri sendiri sekejap. Namun, disebalik susah payah aku mendapatkan tempat ini, ada insan-insan lain di sisi ku yang sentiasa menyokong dan membantu. Terima kasih ya Allah kerana memberi aku mereka semua.

Amna Shark Studio. Semoga aku manfaatkan tempat ini dengan menghasilkan banyak karya-karya agung. Amin.. 


3 comments:

 1. tahniah. semoga terus sukses.

  ReplyDelete
 2. hi. jmput la join segmen kt sini

  http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

  ReplyDelete
 3. Salam singgah dan follow :)

  Btw jom join GA saya,

  http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

  ReplyDelete